Patiëntervaringen

Vanwege privacy worden er geen namen vermeld.
Bijna een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij dr Eerden. Na een impulsieve poging om mijn antidepressiva af te bouwen kwam mijn depressie zeer duidelijk weer naar boven. Door middel van gesprekken ben ik heel goed geholpen. Ik heb geen last meer van paniekaanvallen en ik kan ook weer uit mezelf in slaap komen. Ook de andere antidepressiva hebben mij hierbij geholpen. Een ieder ander die hulp nodig heeft zou ik dr Eerden willen aanraden. Puur omdat je niet zoals bij menig andere instelling als ‘nummer zoveel’ wordt behandeld, maar als een persoon die hulp nodig heeft en dat ook krijgt!  
Vrouw 24 jaar

Je hebt voor mij een geweldige prestatie geleverd, ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug. Ik neem goede beslissingen en voel me bevrijd.

Hartelijk Dank.

 

Man 66 jaar

In mijn traject bij Dr Eerden heb ik zeer gewaardeerd dat ze zeer gedegen, methodisch en gestructureerd te werk gaat. Ze nam de tijd voor een grondige diagnostiek, om daarna vrij duidelijk en gedecideerd een behandelplan aan te koppelen. In mijn geval was dit schematherapie wat zeer goed aansloot bij mijn klachten, mijn persoonlijkheid en het stadium van mijn therapeutische pad (in die zin dat ik eraan toe was om te werken naar preventieve verbetering en niet alleen stabilisatie). Ik moest aanvankelijk wennen aan een naar mijn gevoel enigszins strenge inslag, maar dit bleek later niet terecht, het was simpelweg doelgerichtheid en diagnostische nauwgezetheid. In tegendeel, toen er een moment van stroefheid in de therapie voorbijkwam, was het makkelijk om dit open en constructief te bespreken. Dr Eerdens positie als vrijgevestigd psychiater is niet zo veel voorkomend, maar heeft het grote voordeel dat psychotherapie en (indien nodig) medicatie naadloos op elkaar kunnen worden afgestemd.  
Man 41 jaar

Medio januari ben ik met zware depressieve klachten onder behandeling gekomen bij dr. Eerden. Sinds begin november was ik al onder behandeling geweest bij een andere psychiater maar daar had ik geen goed gevoel over. Hoe anders was dit bij dr. Eerden!  Ik had niet langer het gevoel een casus te zijn maar behandeld te worden door een professional die oprecht geïnteresseerd is in de mens achter de patiënt, zonder daarbij haar professionele afstand te verliezen. Zij gaat heel gestructureerd te werk en neemt zoals zij zelf ook aangeeft veel tijd voor de diagnostiek. Ik ben van nature nogal ongeduldig en altijd gericht op snelle resultaten. Mijn depressie moest dus ook weer maar zo snel mogelijk over zijn. Dr. Eerden heeft mij er echter van overtuigd dat een depressie zich niet laat sturen. Haar behandelmethode gaf mij zo veel vertrouwen dat ik het ook echt los durfde te laten. Op een moment dat alles zwart is in je leven heb je zoveel behoefte aan een baken die je het gevoel geeft dat je weer de goede kant op gaat. Die baken is dr. Eerden voor mij geweest. Door een combinatie van medicatie en therapie ben ik er gelukkig weer helemaal bovenop gekomen.  
Man 49 jaar

Zoveel dank: ik ben mezelf eindelijk…..  
Vrouw 54 jaar

In juli 2016 ben ik met slaap en depressie klachten door de huisarts verwezen naar drs. Eerden, ik moet zeggen dat ik hier wel tegen opzag, ik wist niet wat ik ervan kon verwachten. Maar vanaf de eerste ontmoeting heb ik me er op mijn gemak gevoeld, de gesprekken verliepen heel soepel en hadden ook al vrij snel resultaat. In januari 2017 was de depressie voorbij en heb ik mijn laatste sessie gehad. Hoewel ik blij ben dat de depressie voorbij is, mis ik ergens wel de gespreken, je had iemand die objectief naar je problemen kon luisteren. Al met al kan ik drs. Eerden van harte aanbevelen.
Man 61 jaar

In april 2016 ben ik bij Dr. Eerden terecht gekomen voor een depressie met angsten. Gezien ik zelf een medewerkster ben bij een grote GGZ-instelling wou ik niet zomaar ergens in behandeling gaan. Ik ben dus kritisch gaan zoeken, naar een combinatie van iemand die mij ervaren leek en vrijgevestigd was. Het was voor mij dus best lastig te aanvaarden dat ik er zelf niet meer uit kwam ook gezien ik normaal gesproken zelf mensen help. Gelijk tijdens het eerste gesprek klikte het, en voelde het goed, de behandeling slaagde en nu een jaar verder heb ik mijn behandeling met succes afgerond.
Vrouw 40 jaar

Met een verwijzing van de huisarts melde ik mij aan bij praktijk Eerden. Ik had depressieve klachten en was zoekende naar mijzelf. Ik herkende de symptomen van ADD waarover ik op internet had gelezen. Ik leerde dat een depressie bij ADHD/ADD vaak niet of laat herkend wordt. Tijdens onze gesprekken ontdekte ik dat ADD mij vanaf jonge leeftijd al vormde. Ik was onzeker, omdat “het mij toch wel niet zou lukken”. Toen ik mij dat realiseerde vielen de puzzelstukjes op hun plaats en leerde ik stap voor stap omgaan met ADD. We spraken uitgebreid over (de effecten van) medicijnen die ik kreeg. Vooraf verwachte ik dat de behandeling voornamelijk uit medicatie en een beleefdheidsgesprekje bestond. Dit was absoluut niet het geval. De gesprekken die we hadden waren soms erg intensief. Ze gaf handvatten en de positieve blik in de toekomst die ik dan nodig had. Ik heb de behandeling bij mevrouw Eerden als zeer prettig ervaren. Haar respectvolle en open houding maakte dat ik mij oprecht gehoord voelde. Deze houding heeft ervoor gezorgd dat de technieken die ik leerde zijn ingesleten en ik stevig in mijn schoenen sta.
Man 40 jaar

Na de geboorte van mijn tweede kind, kwam ik in een zwart gat terecht. Pas toen ik een artikel tegen kwam over ADD bij vrouwen, ging er een lichtje branden en durfde ik de stap te nemen naar gespecialiseerde hulp. Na een verwijzing te hebben gekregen van de huisarts, kwam ik via de zorgzoeker van mijn zorgverzekeraar op de site van dr. Eerden. De ervaringen die ik daar las van andere patiënten spraken mij direct aan. Zeker omdat dr. Eerden gespecialiseerd is in ADD/ADHD, wat overeenkwam met de klachten die ik bij mijzelf herkende. Na de diagnostisering ben ik, in eerste instantie, behandeld voor mijn depressie. Iets wat op dat moment de meeste prioriteit had. Toen die onder controle was, hebben we de focus verlegd naar de ADD.  Ik heb de behandelingen bij dr. Eerden als zeer fijn ervaren. Een menselijke benadering met de nodige humor. Het is gewoon heel erg fijn als er iemand met een grote glimlach luistert naar je nieuwste “project” (hyperfocus). Al met al ben ik ruim 10 maanden in behandeling geweest en kan soms nog best terugverlangen naar dat “luisterend oor”.
Vrouw 28 jaar

10 maanden geleden wist ik het niet meer wilde ik alleen maar huilen zag alles negatief met gedachten. Als ik me zo de rest van mijn leven voel word het zwaar. Niemand kon me helpen ik moest het toch allemaal zelf doen van mezelf. Gelukkig kwam ik bij dokter Eerden. Zij bood mij dat luisterde oor en vatte heel mijn verhaal samen in een woord en bij het zeggen van dit woord voelde ik een opluchting. Iemand die me begreep eindelijk. De medicatie heeft me tot rust gebracht en nu weet ik dat ik mezelf kwijt was ik was mezelf niet en met hulp van de gesprekken die we gevoerd hebben kan ik nu zeggen. Ik ben er weer sta positief in het leven en wilde dat ik veel eerder hulp had gezocht.
Vrouw 48 jaar

Ik heb de behandeling als zeer prettig ervaren. Ik ben in korte tijd van mijn depressie af. De behandelend psychiater straalt rust uit en denkt met je mee in oplossingen. Nog bedankt!
Man 35 jaar

Ik kwam bij de praktijk met depressieve klachten en sociale angst. In één jaar ben ik ontzettend vooruitgegaan doordat wij samen de handvatten hebben gecreëerd die nodig waren om mijn eigen problemen goed op te kunnen lossen. Ook hebben we aan onderliggende problemen gewerkt zodat alles mij weer een stukje makkelijker af gaat. Ik voel mij nu veel beter, zit lekkerder in mijn vel en mijn studie is er ook een stuk makkelijker van geworden. Ik kan iedereen die twijfelt over het zoeken van hulp aanraden om dit te doen, want ik ben binnen één jaar op de praktijk verder gekomen dan na vier jaar zelf proberen!
Vrouw 21 jaar

Na een hele moeilijke zwangerschap en bevalling ben ik de regie over mijn eigen leven behoorlijk kwijtgeraakt. De paniek en angst namen de overhand. U heeft mij enorm geholpen mijzelf weer terug te vinden en de regie weer zelf in handen te nemen. Ik geniet volop van mijn prachtige dochter en mijn lieve man. Wij kunnen nu eindelijk een mooi gezin zijn.
Vrouw 32 jaar

In verband met een ernstige depressie en angst- en de-realisatieklachten zocht ik met enige spoed specialistische hulp. Gelukkig kon ik na mijn aanmelding bij Praktijk Eerden snel terecht. Dokter Eerden is van begin tot eind zeer zorgvuldig te werk gegaan. Ik heb haar als een vriendelijke, betrokken en zeer professionele arts ervaren die goed luistert en duidelijk is over de diagnose, behandeling en wat daarmee kan worden bereikt. Samen brachten we mijn klachten in kaart, waarbij ook aandacht was voor mijn traumatische verleden. Ondanks mijn hoge mate van wantrouwen naar anderen, wist dokter Eerden mijn vertrouwen te winnen. Zij heeft me aan de hand van psychotherapie en medicatie geholpen om mijn leven stukje bij beetje weer op te pakken. Zo ben ik uit de depressie gekomen, zijn mijn angst- en de-realisatieklachten grotendeels verdwenen, is de band met mijn familie en vrienden verbeterd en heb ik alsnog mijn studie met mooi resultaat kunnen afronden. Ik ben dokter Eerden ontzettend dankbaar voor haar goede zorg, inzet, deskundigheid en begrip
Vrouw 26 jaar

Ik vergeet nooit meer dat ik de eerste keer bij u kwam en dat u tegen mij zei:”je moet lief zijn voor jezelf”, deze woorden staan in mijn geheugen gegrift! Ik wil u heel hartelijk bedanken voor uw hulp en begeleiding om mijn angst- en paniekaanvallen onder controle te krijgen. Uw luisterend oor, uw begrip, uw respect en uw zachtaardige karakter heeft mij erg goed gedaan. Luisteren zonder te oordelen of veroordelen, meedenken maar mij ook aan het denken zetten, begrip voor vluchtgedrag, de medicatie, heeft mij weer de juiste weg opgeholpen. Dit alles is mogelijk omdat u niet alleen Lief bent voor uzelf maar ook Lief voor anderen!
Vrouw 55 jaar

Toen ik mij aanmeldde bij de praktijk van dr. Eerden had ik geen idee wat ik moest verwachten. Een hoge mate van angst en een gevoel van misselijkheid zorgden voor veel verwarring in mijn leven.  Eerst was ik wat wantrouwig om mij wel aan te melden, maar achteraf heb ik daar geen seconde spijt van gehad. Door middel van stap-tot-stap wordt er aan een passende oplossing gewerkt. Na een periode van ongeveer acht maanden heb ik het gevoel om mezelf weer terug gevonden te hebben. Met name door de praktijksessies bij deze praktijk. Al met al zou ik iedereen die last heeft van angst- en misselijkheidsklachten een bezoek aan de Praktijk van dr. Eerden aanraden.
Man 24 jaar

Ik kwam bij u met een gerichte vraag: kunt u onderzoeken of ik ADD heb? Ik had op dat moment nog geen idee wat ik zou moeten/ kunnen doen met het antwoord op die vraag. Die vraag is beantwoord, met een duidelijk JA. Hierna heeft u mij aan de hand genomen om iets te gaan doen met dat antwoord. Voor het bepalen van een behandelplan hebben we gekeken naar zowel medicinale als cognitieve oplossingen. Om verschillende redenen hebben we gekozen voor medicijnen. Ik denk dat dat een goede keuze is geweest. De medicijnen hebben mij geholpen “voorbij” de ADD te zien, de rust en structuur die ze in mijn hoofd brachten, zorgen ervoor dat ik zaken, waaronder de net ontdekte ADD, sneller en efficiënter een plek kon geven. De regelmatig terugkerende spreekuren zorgden er bovendien voor dat ik “gedwongen” was veel met mijn ADD bezig te zijn, waardoor mijn (zelf)kennis groeide, en mijn aanvankelijke angst kon veranderen in acceptatie. En ik denk dat die kennis en acceptatie uiteindelijk het belangrijkste zijn dat ik aan deze behandeling heb overgehouden:
  • ik kan mezelf nu beter in de gaten houden, en mezelf dus afremmen als ik bijvoorbeeld op het punt sta iemand te onderbreken omdat me iets te binnen schiet dat ik direct in het gesprek wil gooien.
  • ik kan mensen in mijn omgeving uitleggen waarom ik soms reageer zoals ik reageer.
  • ik weet nu dat ik beter niet kan werken op plaatsen met veel afleiding (geen kantoortuin, geen raam op een winkelstraat, enz.)
  • ik begrijp nu dat drank en drugs wel verdoven, maar niet helpen.
  • ik weet nu dat er medicijnen zijn die me kunnen helpen bij het aanbrengen van structuur en rust.
Wat ik nu “meer” ben dan voor mijn vraag “ Heb ik ADD?” heb ik grotendeels zelf bereikt, maar zonder hulp van mijn psychiater (red. Dr. Eerden) en medicatie was dat niet gelukt.
Man 32 jaar

Ik kwam bij u terecht vanwege een verslaving van benzodiapines. Ik zat er geestelijk ook behoorlijk doorheen. Ik wilde graag van de benzodiazepines af maar wist niet hoe. De ontwenningsverschijnselen waren zo heftig dat ik niet meer wilde stoppen, en ze het liefst doorslikte. Maar ik wist dat slaaptabletten slikken geen oplossing bood. Ik voelde me niet gelukkig met de situatie. Door de gesprekken met u en een streng medicatie beleid kwam ik erachter dat ik enorm veel van mij zelf eiste. Alles moest perfect zijn. Ik moest een goede moeder zijn, een perfect huishouden voeren, een goede werkneemster zijn. De relatie met mijn man kwam ook daardoor nog eens flink onderdruk te staan. Voor mijn gevoel moest ik iedereen tevreden houden. Een onmogelijke opgave. In bijna anderhalf jaar behandeling heb ik moeten leren dingen cq situaties los te laten. Het leven te nemen zoals het komt. Ik slik nu af en toe nog een slaaptablet. Ik had nooit gedacht dit te bereiken. Ik heb nu geen ontwenningsverschijnselen meer. Ik heb ontzettend veel geleerd en ben enorm gegroeid. Nu heb ik het gevoel dat ik het leven aankan. Ik ben een rustiger en gelukkiger mens geworden.
Vrouw 43 jaar

Ik kende psychiaters alleen van tv en stripboeken. Mijn kennismaking met dokter Eerden leerde me dat die kennis ver van de realiteit af staat. Hierdoor wist ik me in eerste instantie geen houding te geven, maar dat was goed, want daardoor moest ik mezelf zijn. Bij dokter Eerden stond geen sofa waar ik op moest liggen, en ik hoefde ook niet eindeloos huilend te vertellen over wat me eventueel dwars zat. Wel wist ze met een pragmatische aanpak, een grote dosis kennis en dito inlevingsvermogen mijn ADHD inzichtelijk, begrijpelijk en beheersbaar te maken. En daar kwam ik voor.
Man 44 jaar